تأثیر عاشورا بر انقلاب اسلامی
یک بار دیگر ایام غرور آفرین دهه فجر فرا رسید. ایامی که یاد آور اسلام خواهی و حق طلبی مردم این مرز و بوم است.
دهه فجر امسال همچون سال گذشته با ایام سوگواری سالار شهیدان و بزرگداشت نهضت عاشورا مقارن گشته است. این تقارن را به فال نیک گرفته، یاد آور می شویم که اساسا ریشه های انقلاب اسلامی ایران را باید در نهضت عاشورا جست و جو کرد.
از این رو، بسیاری از کارشناسان جامعه معتقدند، انقلاب اسلامی ایران از نهضت حسینی و مکتب عاشورایی الگو گرفته است.
مسئله تاثیر پذیری انقلاب اسلامی ایران از قیام کربلا آن گاه اهمیت دو چندان پیدا می کند که بدانیم هماره علت بوجود آمدن حرکت های مردمی ، می تواند علت مبقیه آن هم باشد. یعنی اگر چرایی قیام مردم ایران را دریابیم،در همین بستر، به خوبی می توانیم به رمز و راز بقا انقلاب و نیز حفظ و استمرار آن هم دست یابیم. پس عاشورا، همانگونه که در پیدایش و پیروزی انقلاب اسلامی تأثیر گذاشت، قادر است بر تداوم آن نیز تأثیر بگذارد
«حجت ما برای این مبارزهای که بین مسلمین و...این دستگاه فاسد است، حجت ما در جواز و لزوم این عمل...عمل سیدالشهدا (ع) است...حجتمان براین است که اگر چنانچه این مبارزه را ادامه بدهیم و صدهزار از ما کشته بشود برای رفع ظلم...برای اینکه دست آنها را از این مملکت اسلامی کوتاه کنیم، ارزش دارد. حجتمان هم کار حضرت امیر(ع)، و سیدالشهداست.»
با عنایت به آن چه گفته آمد، امروز بر ما فرض است که انگیزه های اصلی برپایی انقلاب اسلامی سال 57، که همان انگیزه های اصلی قیام عاشورا بوده، در دفتر و قلم و لوح جانمان ثبت و ضبط کنیم تا از این ره آورد، بتوانیم به آرمان های انقلاب و امام راحل، وفادار بوده، حافظ دستاوردهای این نهضت باشیم.
برخی از این انگیزه ها عبارتند از :
خدای نکند، روزی رسد که هوای نمناک گذشت زمان زنگار فراموشی بر این انگیزه ها بنشاند.